Wie zijn we

Van vader op zoon en van moeder op dochter. Het bedrijf van José Vancoillie is aan de tweede generatie toe. Wat in 1978 begon als kleine klusjes groeide uit tot een succesvolle zaak in het vervaardigen van fijne mechanische stukken.

“Er was geen twijfel mogelijk dat we later zouden meewerken in de zaak”, vertelt Stefaan Vancoillie, die samen met zijn zus Isabelle het bedrijf overnam. “Al van jongs af zijn we gepassioneerd door het werk en de sector.” Vader was een metaalarbeider, moeder deed het bureauwerk. Geleidelijk evolueerde Vancoillie naar een bedrijf met een modern en geavanceerd machinepark.

“En op dat machinepark zijn we vandaag nog zeer trots. We doen jaarlijks investeringen om te vernieuwen en om onze capaciteit uit te breiden”, licht Stefaan toe. “Onze machines zijn van hoge kwaliteit en het hele productieproces is al ver geautomatiseerd. Dat is uniek in onze sector.”

José Vancoillie voert draai- en freeswerken uit voor het vervaardigen van fijne onderdelen voor de machinebouw. Daarnaast worden hun producten gebruikt in de medische sector en in de vliegtuigindustrie. “Het zijn de kleine stukjes en onderdelen die een machine aan elkaar koppelen”, zegt Stefaan. “We werken met alle soorten materiaal: ferro- en non-ferrometaal zoals koper, messing, brons, gietijzer en aluminium. Maar ook rvs, staal, kunststof en zelfs titanium.”

De klanten worden begeleid doorheen het hele productie-proces, of er al een prototype is of enkel een ontwerp op papier. “Ik stond zelf voor de machines en deed de nodige ervaring op om mijn medewerkers bij te staan. Ik hou me meer bezig met de technische kant, de prijsaanvragen en de aankoop van grondstoffen en snijmateriaal. Mijn zus volgt de klanten op en doet de hele administratie”, vertelt Stefaan.

Drieslaan 23 – B1130
Industriepark Gullegem-Moorsele
8560 Wevelgem

T +32 56 40 20 57
jose.vancoillie@jose-vancoillie.be

Drieslaan 23 – B1130
Industriepark Gullegem-Moorsele
8560 Wevelgem

T +32 56 40 20 57
jose.vancoillie@jose-vancoillie.be